ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ | Για να φτιάξουμε τον κόσμο πρέπει να ξεκινήσουμε από τη γειτονιά μας.
- Post by Βασιλική Μελέτη
- 01/03/2019
Την άποψή της για τη Ν. Ιωνία καταθέτει η Υπ. Δημοτική Σύμβουλος Ν. Ιωνίας Βασιλική Μελέτη με συνέντευξή της στην Έκφραση
1) Έκφραση: Ποια είναι η Βασιλική Μελέτη και για ποιο λόγο ασχολείστε με τα κοινά;
Β. Μελέτη: Είμαι Οικονομολόγος – Τραπεζικός, με μεταπτυχιακό τίτλο στην Οικονομική και Περιφερειακή Ανάπτυξη, ενώ είμαι και Υποψήφια Διδάκτωρ Κοινωνικής Πολιτικής. Παράλληλα, διατελώ εκλεγμένο μέλος στην ΟΤΟΕ και εκπροσωπώ το πρωτοβάθμιο σωματείο εργαζομένων του κλάδου από τη θέση του αναπληρωτή γενικού γραμματέα. Ως άνθρωπος που νοιάζεται για τα κοινά και την πρόοδο της κοινωνίας μας, αποδεικνύοντάς το με τη δια βίου εκπαίδευση αλλά και την έντονη συνδικαλιστική και κοινωνική δράση, αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, γιατί πιστεύω πως για να φτιάξουμε τον κόσμο πρέπει να ξεκινήσουμε από τη γειτονιά μας.
2)Έκφραση: Τι πιστεύετε πως μπορείτε να προσφέρετε, εφόσον εκλεγείτε;
Β.Μελέτη: Πρακτικά μιλώντας, με τις οικονομικές γνώσεις αλλά και την ευρύτερη εμπειρία μου στα χρηματοοικονομικά, μπορώ να συμβάλω στις σύγχρονες πρακτικές εξεύρεσης πόρων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Στις μέρες μας και εν μέσω κρίσης υπάρχουν δήμοι της χώρας που μεγαλουργούν και ξαφνιάζουν με την ανάπτυξή τους. Οι δήμοι αυτοί έχουν απλώς ανθρώπους που εκπαιδεύτηκαν –όπως εγώ- στη μόχλευση κεφαλαίων και στην ορθολογική διαχείριση κονδυλίων.
3)Έκφραση: Υπάρχει ένας τομέας που υστερεί στη Νέα Ιωνία, με βάση τη σημερινή εικόνα της πόλης, ποιος είναι και τι μπορείτε να κάνατε για να τον βελτιώσετε;
Β.Μελέτη: Με δεδομένη την ευαισθητοποίησή μου ως προς το περιβάλλον, πιστεύω ότι ο δήμος έχει άμεσα ανάγκη από πνεύμονες πρασίνου, που θα γίνουν «ανάσα ζωής» για την καθημερινότητα όλων μας. Χρειάζεται ένα ευρύτερο πλέγμα σχεδιασμού για τη λειτουργία και την κίνηση της πόλης, που περιλαμβάνει δημιουργία χώρων στάθμευσης, τηλεματικές δράσεις για την καθαριότητα και την ανακύκλωση, έξυπνες εκδηλώσεις που θα «ξεπαγώσουν» την εμπορική κίνηση και συνδυαστικές δράσεις. Η τεχνολογία όμως δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο της σημερινής δημοτικής αρχής. Όπως ούτε και η μέριμνα για τα αδέσποτα. Ο δήμος είναι υποχρεωμένος από το νόμο να δημιουργήσει καταφύγιο, προσβάσιμο στους πολίτες. Το έκανε; Όχι. Αντιθέτως, κατάφερε να απολέσει και το κονδύλι που έλαβαν όλοι σχεδόν οι όμοροι δήμοι προκειμένου να φτιάξουν σύγχρονες δομές για τα ζώα.
5)Έκφραση: Ποιο πιστεύετε ότι είναι το τρίπτυχο ενός επιτυχημένου δήμου;
Β.Μελέτη: Η τοπική αυτοδιοίκηση είναι ο θεσμός που αλληλεπιδρά άμεσα με τον πολίτη. Έχει αντίκτυπο στην καθημερινότητά του και βελτιώνει ή υποβαθμίζει αντίστοιχα την ποιότητα ζωής του. Ο επιτυχημένος δήμος πρέπει να αφουγκράζεται τις ανάγκες των πολιτών του και να βρίσκει άμεσα λύσεις. Πριν καν τα αιτήματα γίνουν προβλήματα. Στην περίπτωση της Νέας Ιωνίας, το στάδιο αυτό χάθηκε και η νέα δημοτική αρχή θα πρέπει γρήγορα και μεθοδικά να καλύψει τα λάθη του παρελθόντος και να σχεδιάσει την επανεκκίνηση της πόλης μας. Το τρίπτυχο για τη Νέα Ιωνία είναι Άμεση Επίλυση στα χρονίζοντα προβλήματα – Στρατηγικός Σχεδιασμός για ένα «άλμα ανάπτυξης» – Μόχλευση Κεφαλαίων και Εκσυγχρονισμός της Πόλης.
Βασιλική Μελέτη
Υπ. Δημοτική Σύμβουλος
Πηγή: http://www.ekfrasi.net/full_product.php?prod_id=20434